ut20173

Skåne


Utflykt 2017

STATYVANDRING I HÄSSLEHOLM 2017-09-30


Vår guide för dagen (medlem i Konstgillet) tog med sig sin särbo så att vi fick lite manlig fägring på vandringen.

 

 

Vädermässigt fick vi en härlig dag ute och vi lyssnade till en kort intressant information om varje staty vi passerade och om konstnärerna som låg bakom.

 

 

 

Här handlade det inte om gamla kungastatyer utan om moderna installationer där det via konstnärerna gjordes intressanta kopplingar dels till huvudstaden Stockholm, dels till olika platser i Skåne.

 

 

 

Många olika material var representerade i skapelserna och när vi kom fram till Stadshuset (som var stängt en lördag) kunde vi genom fönstret kika in på en fantastiskt vacker stor näckros i glas av Elna Jolom.

 

 

 

Kea, vår guide, och vi tre som deltog i denna lilla konstvandring, njöt av thaibuffé till lunch och därefter avslutade vi i Hembygdsparken, där vi såg flera träskulpturer där man med hjälp av motorsåg och stämjärn skapat något trevligt av ett antal stammar från almar som fällts p g a almskjuka.

 

 

Och i parken kunde vi naturligtvis även se symbolen för Göinge och även för Hässleholm, nämligen snapphanen Lilla Mats. Här i Hembygdsparken står han och spejar ut över grönskan och skulpturerna i