ut20113

SkåneUtflykt 2011

”MARINAD” - SIMRISHAMN 2011-07-31

Reseberättelse, utflykten till Simrishamn

Vi var ca tio personer som sammanstrålade på Marint Centrum, ”Skeppet”, i Simrishamn, för att titta på utställningen ”Marinad” dör Bo Olsson och Jan Wirén berättade om bakgrunden till valet av tema för utställningen och att den blev invigd av Hasse Alfredsson var ingen slump, eftersom Jan Wirén är en nära vän till Hasse och deltar i några av hans filmer, fick vi veta.


Representanter från styrelsen köpte in ett verk av respektive konstnär och Bo Olsson skänkte en liten tavla för att lottas ut till dem som var där på plats från Konstgillet. Bo genomförde dragningen och det blev Lena Holmquist som blev den lyckliga vinnaren.

”ELDOLUFT GLASSTUDIO” - BÅSTAD 2011-06-18

Reseberättelse, utflykt till Båstad.

Regnmolnen var mörka när 10 ”tjejer” bänkade sig på tåget till Båstad. Men vad gjorde det när vi sedan befann oss i en lagom varm liten glashytta placerad i Båstads tidigare stationshus.


På denna tågresa sysselsatte vi oss bl a med en lite tipsradstävling som visade sig inte vara helt lätt. Men Margareta Sjö och Kea Svensson delade förstapris som delades ut i samband med att Richard förrättade månadsvinstdragningen för maj och juni. Extra trevligt för en av vinnarna, Ann-Christin Boldin, som var med på utflykten. Den andra lyckliga vinnaren denna gång blev Eva Andersson.

Men innan vi kommit så långt i utflyktsprogrammet lyssnade vi till Richard Rackham som talade väldigt inspirerande om sin syn på glaskonst och glashantverk. Han tog oss muntligen med på en tidsresa i glastillverkning medan han visade oss glasblåsarknep vid sin ugn. Allt knöts ihop och vi fick perspektiv på själva hantverket då Richard förklarade sin syn på hur färger och former påverkar oss positivt och han berättade om hur olika platser i världen påverkat honom till att skapa några av sina fantastiska glasföremål och medan han visade oss dem förstod vi precis vad han menade.


De flesta av oss köpte med oss saker hem (fanns bl a häftiga vin- och dricksglas) och styrelsemedlemmarna köpte en av månadsvinsterna där.


Vi vinkade av Richard och ett regnigt Båstad och åkte tillbaks till Malmö, Höör och Ystad.


Lena tog foton för att föreviga Richard i hyttan.